Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2009

Ε.Λ.Ι.Α. Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο


Μια συλλογή από παλιές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ε.Λ.Ι.Α.
Το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, πιο γνωστό ως Ε.Λ.Ι.Α., αποτελεί τμήμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, Μ.Ι.Ε.Τ., από τον Οκτώβριο του 2009. Ως βασικό στόχο έχει τη διάσωση, συλλογή, ταξινόμηση, μελέτη και έκδοση αρχειακού και έντυπου υλικού του 19ου και 20ού αιώνα το οποίο αφορά κυρίως στην ιστορική εξέλιξη και πνευματική ανάπτυξη της Ελλάδας. Παράλληλα, στοχεύει στη στήριξη της έρευνας και τη διάδοση της γνώσης και της πληροφορίας σε ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών και ακαδημαϊκών κατευθύνσεων. Iδρύθηκε το 1980 και στα χρόνια της δραστηριότητάς του έχει εντοπίσει και συγκεντρώσει πολύτιμο υλικό που κάτω από διαφορετικές συνθήκες ίσως να χανόταν για πάντα.
Πολύ χρήσιμες συλλογές για εργασίες στα πλαίσια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και όχι μόνο. Ανατρέξτε στις ψηφιοποιημένες συλλογές του Ε.Λ.Ι.Α. και αναζητήστε σχετικό υλικό στο φωτογραφικό αρχείο ή καρτ ποστάλ κ.α.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: 1834-1934 : ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, εκατό χρόνια από την ζωή της πόλης και των κατοίκων της, το οποίο δείχνει διαδραστικά εικόνες και πτυχές της ζωής της πόλης στην χρονική αυτή περίοδο.

3 σχόλια:

librarian είπε...

Καλώς ήρθατε και πάλι! Και να φανταστείς ότι δεν έχω πάει ποτέ στο Ε.Λ.Ι.Α. Ευτυχώς που έγινε μέρος του ΜΙΕΤ και δεν έκλεισε. Κάτι άκουσα για ένα παζάρι που διοργανώνουν τώρα αλλά δεν ξέρω περισσότερες πληροφορίες.
Καλημέρα και καλό μήνα, να σας βλέπουμε.

nanti είπε...

Γειά χαρά. Δύσκολο πράγμα η συνέπεια στην μπλογκόσφαιρα, αλλά υπόσχομαι να μην χαθώ ξανά.
Ούτε εγώ έχω πάει αλλά φαίνεται να έχει ενδιαφέρον. Για το παζάρι δεν ξέρω, αν μάθεις κάτι πες μας και εμάς.
Καλό μήνα και σε σένα.

elefsina είπε...

Επάνοδος με πολύτιμες πληροφορίες και συνδέσμους. Και εις άλλα, nanti!